hemsida-2dgr-norra.jpg

Safari i Ngorongoro & Tarangire

Pris fr. 5.200:-

 
Beskrivning

Vill ni uppleva savannen, men har ont om tid så är det här en väldigt passande resa. Ngorongoro–kratern klassas ofta som världens åttonde underverk och bildades ur en vulkan för miljontals år sedan. Kratern är en av få parker där du har chans att se ”the big five”: lejon, noshörning, buffel, leopard och elefant, på en och samma dag. Tarangire är ett bra komplement då det är en park med många kullar och en grönskande miljö.

Alla safariturer är privata, vilket innebär att ni alltid har en privat guide och en helt egen safarijeep. Guiden kan därför anpassa safarituren efter era önskemål. Väljer ni campingsafari har ni en egen kock med er på resan.


UTGÅNGSPUNKT Arusha
AVGÅNGSTID 08.00
INKLUDERAT
✔ Transfer till och från flygplatsen ✔ Boende ✔ Måltider ✔ Vatten ✔ Parkavgifter ✔ Privat engelsktalande guide ✔ Transport Privat 4×4 Toyota Land Cruiser
INTE INKLUDERAT
✘ Dricks ✘ Snacks ✘ Försäkring


Resplan

Dag 1

Upphämtning på flygplatsen i Arusha eller Kilimanjaro valfri tid och vidare transport till hotell i centrala Arusha. Arusha ligger vackert beläget vid foten av Tanzanias näst högst berg, Mount Meru, bara några kilometer från Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Övernattning ingår, men mat står ni för själva den här dagen.

Dag 2

På morgonen hämtas ni upp på hotellet efter frukost och åker till Tarangire. På vägen stannar ni och äter medhavd lunch. Tarangire är en lummig park. Den är känd för sina stora hjordar med elefanter och ofta kan man komma dem väldigt nära. När det börjar skymma avslutar ni er safaritur och åker till ert boende som ligger inne i eller i anslutning till parken.

Dag 3

Efter en tidig frukost åker ni ner i Ngorongoro-kratern. Det är en höjdskillnad på nästan 600 meter från kraterkanten ner till kraterbotten. I kratern ser man ofta många djur eftersom ytan är begränsad. Lunch äter ni på ett lämpligt ställe inne i parken och därefter reser ni tillbaka till Arusha där en avslutande hotellnatt ingår i priset.

Dag 4

Ni kan i lugn och ro avnjuta en frukost på hotellet. Sedan bestämmer ni själva när ni vill bli upplockade för transport till flygplatsen. Vill ni ha transfer en annan dag går det att ordna.

Från flygplatsen både i Kilimanjaro och Arusha finns billiga inrikesflyg till Zanzibar.


Plats
 

Pris

Pris från 5.200 kr per person
-Privat safari
-Avresor varje dag
-Samma pris året om


 
 

Intresserad av safari?

Ring, mejla eller fyll i formuläret nedan så svarar vi inom kort. Vill du ändra antal dagar eller har du andra specifika önskemål så ange det i rutan "övrigt". En förfrågan är inte bindande!

Telefon: 0708-616199
Mail:
info@nalinitours.com

Boende *
 
 

Galleri


Fler Safaripaket i Norra Tanzania

3 safaridagar

Utgångspunkt: Arusha

Läs mer ➝

5 safaridagar

Utgångspunkt: Arusha

Läs mer ➝