hemsida.jpg

Safari i Serengeti & Ngorongoro

Pris fr. 7.300:-

 
 
Beskrivning

Om ni bara har ett antal dagar på er, men vill se Tanzanias mest populära parker är detta ett perfekt paket för er. Serengeti är en av världens mest kända nationalparker och i och med dess oändliga vidder kan man som turist se väldigt många djur här. Serengeti är också känt för världens största däggdjursmigration då upp till två miljoner gnuer, zebror och gaseller vandrar mellan Serengeti och Masai Mara i Kenya. Ngorongoro-kratern klassas ofta som världens åttonde underverk och är den park i Tanzania där ni har störst chans att få se noshörningar.

Alla safariturer är privata, vilket innebär att ni alltid har en privat guide och en helt egen safarijeep. Guiden kan därför anpassa safarituren efter era önskemål. Väljer ni campingsafari har ni en egen kock med er på resan.


UTGÅNGSPUNKT Arusha
AVGÅNGSTID 08.00
INKLUDERAT
✔ Transfer till och från flygplatsen ✔ Boende ✔ Måltider ✔ Vatten ✔ Parkavgifter ✔ Privat engelsktalande guide ✔ Transport Privat 4×4 Toyota Land Cruiser
INTE INKLUDERAT ✘ Dricks ✘ Snacks ✘ Försäkring


Resplan

Dag 1

Upphämtning på flygplatsen i Arusha eller Kilimanjaro valfri tid och vidare transport till hotell i centrala Arusha. Arusha ligger vackert beläget vid foten av Tanzanias näst högst berg, Mount Meru, bara några kilometer från Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Övernattning ingår, men mat står ni för själva den här dagen.

Dag 2

På morgonen hämtas ni upp på hotellet efter frukost och åker därefter mot Serengeti. På vägen kommer ni att stanna och äta picknick. När ni kommer fram till Serengeti får ni en sen eftermiddagstur i parken. Serengeti har en stor koncentration av djur och ni har väldigt stor chans att se kattdjur här. På kvällen bor ni mitt i centrala Serengeti där ni har chans att återigen se vilda djur.

Dag 3

På morgonen går ni upp tidigt för att se när djuren jagar och är som mest aktiva. För att utnyttja dagen maximalt har ni med er egen picknick som ni äter vid en lämplig plats inne i reservatet. På eftermiddagen/kvällen avslutar ni er safaritur med att se solen gå ner över horisonten. Ni bor återigen mitt i hjärtat av Serengeti.

Dag 4

På morgonen äter ni en tidig frukost för att åka från Serengeti till Ngorongoro-kratern. Resan tar ca 5 timmar. På vägen till Ngorongoro kommer ni att passera flera masai-byar. I kratern får ni en halv dags safari där ni har möjlighet att se ”the big five” om ni inte gjort det tidigare. Därefter åker ni tillbaks till Arusha där en avslutande hotellnatt ingår i priset.

Dag 5

Ni kan i lugn och ro avnjuta en frukost på hotellet. Sedan bestämmer ni själva när ni vill bli upplockade för transport till flygplatsen. Vill ni ha transfer en annan dag går det att ordna. Från flygplatsen både i Kilimanjaro och Arusha finns billiga inrikesflyg till Zanzibar.


Plats
 

Pris

Pris från 7.300 kr per person
-Privat safari
-Avresor varje dag
-Samma pris året om


 
 

Intresserad av safari?

Ring, mejla eller fyll i formuläret nedan så svarar vi inom kort. Vill du ändra antal dagar eller har du andra specifika önskemål så ange det i rutan "övrigt". En förfrågan är inte bindande!

Telefon: 0708-616199
Mail:
info@nalinitours.com

Boende *
 
 

Galleri


Fler Safaripaket i Norra Tanzania

2 safaridagar

Utgångspunkt: Arusha

Läs mer ➝

5 safaridagar

Utgångspunkt: Arusha

Läs mer ➝