hemsida.5dgr-norra-lejonjpg.jpg

Safari i Ngorongoro, Tarangire & Serengeti

Pris fr. 11.600:-

 
 
Beskrivning

Har ni flera dagar att spendera är det här ett riktigt bra paket då ni får chansen att se fler parker och i lugn och ro hinner stanna och spana på djur. Dessa tre parker skiljer sig helt ifrån varandra och kompletterar varandra väldigt bra. Serengeti, som kanske är världens mest kända nationalpark, är med sitt öppna landskap en klassisk safaridestination, Ngorongoro-kratern sägs av många vara världens åttonde underverk och har uppkommit efter ett vulkanutbrott och Tarangire är den mest kuperade parken i norra delen av Tanzania.

Alla safariturer är privata, vilket innebär att ni alltid har en privat guide och en helt egen safarijeep. Guiden kan därför anpassa safarituren efter era önskemål. Väljer ni campingsafari har ni en egen kock med er på resan.


UTGÅNGSPUNKT Arusha
AVGÅNGSTID 08.00
INKLUDERAT
✔ Transfer till och från flygplatsen ✔ Boende ✔ Måltider ✔ Vatten ✔ Parkavgifter ✔ Privat engelsktalande guide ✔ Transport Privat 4×4 Toyota Land Cruiser
INTE INKLUDERAT ✘ Dricks ✘ Snacks ✘ Försäkring


Resplan

Dag 1

Upphämtning på flygplatsen i Arusha eller Kilimanjaro valfri tid och vidare transport till hotell i centrala Arusha. Arusha ligger vackert beläget vid foten av Tanzanias näst högst berg, Mount Meru, bara några kilometer från Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Övernattning ingår, men mat står ni för själva den här dagen.

Dag 2

På morgonen hämtas ni upp på hotellet efter frukost och åker till Tarangire. På vägen äter ni en picknick på lämplig plats i naturen. Sedan åker ni ut på en eftermiddagstur i Tarangire. Parken är känd för sina stora elefantflockar och som turist kommer man dem ofta väldigt nära. När solen börjar gå ner åker ni till boendet som ligger inne i eller i anslutning till parken.

Dag 3

Efter frukost börjar ni resan mot Serengeti. Resan tar ca 4-5 timmar. Ni äter en picknick-lunch på vägen. När ni kommer fram får ni en sen safaritur i parken och åker därefter till boendet. Ni bor mitt i hjärtat av Serengeti där ni också med stor sannolikhet kommer att se och höra djur under kvällen och natten.

Dag 4

På morgonen går ni upp tidigt för att se när djuren jagar och är som mest aktiva. I Serengeti finns många kattdjur och ni kommer att ha väldigt stor chans att se dessa i och med att parken är så pass flack. För att utnyttja dagen maximalt har ni med er egen picknick som ni äter vid en lämplig plats inne i reservatet. På eftermiddagen/kvällen åker ni på en tur medan solen går ner över parken. Ni bor sedan återigen mitt i centrala Serengeti.

Dag 5

På morgonen äter ni en tidig frukost och åker sedan på en morgontur i Serengeti. Efter lunch i de gröna åker ni vidare mot Ngorongoro-kratern. Under resan åker ni förbi ett flertal masai-byar. Boendet ligger i anslutning till kratern och det finns mycket vilt runt omkring.

Dag 6

Tidigt på morgonen åker ni ner till Ngorongoro-kratern där ni tillbringar en halvdag. Det är en höjdskillnad på nästan 600 meter från kraterkanten ner till kraterbotten. Kratern är den plats i Tanzania där man lättast kan få syn på noshörningar. Efter lunch åker ni tillbaks till Arusha där en avslutande hotellnatt ingår i priset.

Dag 7

Ni kan i lugn och ro avnjuta en frukost på hotellet. Sedan bestämmer ni själva när ni vill bli upplockade för transport till flygplatsen. Vill ni ha transfer en annan dag går det att ordna.

Från flygplatsen, både i Kilimanjaro och Arusha, finns billiga inrikesflyg till Zanzibar.


Plats
 

Pris

Pris från 11.600 kr per person
-Privat safari
-Avresor varje dag
-Samma pris året om


 
 

Intresserad av safari?

Ring, mejla eller fyll i formuläret nedan så svarar vi inom kort. Vill du ändra antal dagar eller har du andra specifika önskemål så ange det i rutan "övrigt". En förfrågan är inte bindande!

Telefon: 0708-616199
Mail:
info@nalinitours.com

Boende *
 
 

Galleri


 
 

Fler Safaripaket i Norra Tanzania

2 safaridagar

Utgångspunkt: Arusha

Läs mer ➝

3 safaridagar

Utgångspunkt: Arusha

Läs mer ➝