hemsida-3dgrsodra.jpg

Safari i Selous

Pris fr. 5.300:-

Beskrivning

Har ni kort om tid, men ändå möjlighet att spendera två nätter på safari är detta ett givet alternativ.
Selous är med sina oändligt stora orörda områden det största naturreservatet i hela Afrika. Detta är ett av få områden där det går att göra båtsafari, vandringssafari och bilsafari i en och samma park.
Att det är ett naturreservat och inte klassat som en nationalpark gör också att det är möjligt att åka off road och inte bara hålla sig till de markerade vägarna.

Alla safariturer är privata, vilket innebär att ni alltid har en privat guide och en helt egen safarijeep. Guiden kan därför anpassa safarituren efter era önskemål.


UTGÅNGSPUNKT Dar es Salaam
AVGÅNGSTID 08.00
INKLUDERAT
✔ Transfer till och från flygplatsen ✔ Boende ✔ Måltider ✔ Vatten ✔ Parkavgifter ✔ Engelsktalande guide ✔ Transport & Privat 4×4 Toyota Land Cruiser ✔ Båtsafari ✔ Walking safari
INTE INKLUDERAT ✘ Dricks ✘ Snacks ✘ Försäkring


Resplan

Dag 1

Ni blir upphämtade tidigt på morgonen på valfri plats i Dar es Salaam. Bilturen till Selous tar ca 5-6 timmar. Vägen är asfalterad till en början, men de sista timmarna åker ni på en mindre väg som kan vara ganska skakig. Det finns dock mycket att titta på längs vägen då ni åker förbi många små byar. När ni kommer fram får ni en liten stund att slappa vid lodgen. Sedan kommer ni lagom till solnedgången att ge er ut på en båtsafari i ca 2-3 timmar. I floden finns mycket flodhästar och förhoppningsvis kan ni även se krokodiler. Kring floden finns många färgglada fåglar. Floden är också en plats som lokalbefolkningen använder för att fiska och tvätta kläder i. Under tiden ni är borta förbereds middag som dukas upp och är redo att serveras när ni kommer tillbaka.

Dag 2

Tidigt på morgonen äter ni frukost och beger er sedan ut för en hel dags safari. I Selous finns de flesta stora djuren som exempelvis giraffer, lejon, zebror, bufflar, lejon, elefanter och gnuer. För att utnyttja dagen maximalt har ni med er egen picknick som ni äter vid en lämplig plats inne i reservatet. Innan solnedgången åker ni tillbaks till lodgen igen. Där blir ni serverade middag och kan njuta av kvällen framför en öppen brasa.

Dag 3

Kl 06.00 börjar ni er vandringssafari. Tillsammans med en guide med mycket bra lokalkännedom kommer ni att gå runt till fots i vildmarken i några timmar. Med er har ni en beväpnad ranger, men vanligtvis ser man inga större djur under den här typen av safari. Fokus ligger snarare på de mindre djuren och guiden kommer att visa hur man kan spåra olika djur och använda naturens resurser på bästa möjliga vis. Efter ett antal timmar kommer ni tillbaka för att i lugn och ro avnjuta er frukost. Därefter börjar ni er resa tillbaka mot Dar es Salaam. På vägen stannar ni för en picknicklunch. Ni blir sedan avsläppta på valfri plats i Dar es Salaam.


Plats
 

Pris

Pris från 5300 kr per person
-Privat safari
-Avresor varje dag
-Samma pris året om

 
 

Intresserad av safari?

Ring, mejla eller fyll i formuläret nedan så svarar vi inom kort. Vill du ändra antal dagar eller har du andra specifika önskemål så ange det i rutan "övrigt". En förfrågan är inte bindande!

Telefon: 0708-616199
Mail:
info@nalinitours.com

 
 

Galleri


 
 

Fler Safaripaket i Södra Tanzania

2 safaridagar

Utgångspunkt: Dar es Salaam

Läs mer ➝

5 safaridagar

Utgångspunkt: Dar es Salaam

Läs mer ➝

7 safaridagar

Utgångspunkt: Dar es Salaam

Läs mer ➝