hemsida-5dgr-sodra-giraff.jpg

Safari i Selous & Mikumi

Pris fr. 7.900:-

Beskrivning

Genom att kombinera dessa parker har ni en stor chans att se de allra flesta av Afrikas vilda djur. Selous är med sina oändligt stora orörda områden det största naturreservat i hela Afrika. Detta är ett av få områden där det går att göra båtsafari, vandringssafari och bilsafari i en och samma park. Mikumi är en betydligt mindre park som är mer lättöverskådlig. Här igenom flyter Mkata-floden dit många djur går för att dricka. Parken är också känd för sina stora elefanthjordar. Det blir en del bilåkande mellan parkerna, men bilresan är ofta en upplevelse i sig då det finns mycket att titta på långs vägen.

Alla safariturer är privata, vilket innebär att ni alltid har en privat guide och en helt egen safarijeep. Guiden kan därför anpassa safarituren efter era önskemål.


UTGÅNGSPUNKT Dar es Salaam
AVGÅNGSTID 08.00
INKLUDERAT
✔ Transfer till och från flygplatsen ✔ Boende ✔ Måltider ✔ Vatten ✔ Parkavgifter ✔ Engelsktalande guide ✔ Transport & Privat 4×4 Toyota Land Cruiser ✔ Båtsafari ✔ Walking safari
INTE INKLUDERAT ✘ Dricks ✘ Snacks ✘ Försäkring


Resplan

Dag 1 

Ni blir upphämtade tidigt på morgonen på valfri plats i Dar es Salaam. Bilturen till Selous tar ca 5-6 timmar. Vägen är asfalterad till en början, men de sista timmarna åker ni på en mindre väg som kan vara ganska skakig. Det finns dock mycket att titta på längs vägen då ni åker förbi många små byar. När ni kommer fram får ni en liten stund att slappa vid lodgen. Sedan kommer ni lagom till solnedgången att ge er ut på en båtsafari i ca 2-3 timmar. I floden finns mycket flodhästar och förhoppningsvis kan ni även se krokodiler. Kring floden finns många färgglada fåglar. Floden är också en plats som lokalbefolkningen använder för att fiska och tvätta kläder i. Under tiden ni är borta förbereds middag som dukas upp och är redo att serveras när ni kommer tillbaka.

Dag 2

Tidigt på morgonen äter ni frukost och beger er sedan ut för en hel dags safari. I Selous finns de flesta stora djuren som exempelvis giraffer, lejon, zebror, bufflar, lejon, elefanter och gnuer.
För att utnyttja dagen maximalt har ni med er egen picknick som ni äter vid en lämplig plats inne i reservatet. Innan solnedgången åker ni tillbaks till lodgen igen. Där blir ni serverade middag och kan njuta av kvällen framför en öppen brasa.

Dag 3

Efter frukost checkar ni ut från lodgen och börjar turen mot Mikumi National Park via Morongoro. På vägen ut ifrån Selous åker ni på en morgonsafari. Bilresan är vacker och spektakulär och ni åker över berg och förbi både byar och plantager. På vägen gör ni ett kort stopp för att äta lunch. Framåt kvällen checkar ni in på ett hotell i Morongoro.

Dag 4

På morgonen äter ni frukost och sedan åker ni den sista timmen till Mikumi där ni har en hel dags safari framför er. Ni har med picknick som ni kan äta på ett väl valt ställe i parken. Mikumi kallas ibland lilla Serengeti då det finns områden med stora öppna slätter och vid Mkata-floden samlas ofta många djur för att dricka. När skymningen kommer åker ni tillbaka till lodgen för att äta middag. Boendet ligger mitt inne i själva nationalparken så på kvällen har ni stora möjligheter att både höra och se djuren.

Dag 5

Ni går upp tidigt på morgonen för att åka på en morgonsafari. Det är på morgonen som många av djuren jagar och är som mest aktiva. Därefter återvänder ni till er lodge för att äta frukost. Sedan börjar ni er resa tillbaka till Dar es Salaam. På vägen dit kommer ni att stanna för en picknick. Ni lämnas sedan av på valfri plats i Dar es Salaam.


Plats
 

Pris

Pris från 7.900 kr per person
-Privat safari
-Avresor varje dag
-Samma pris året om

 
 

Intresserad av safari?

Ring, mejla eller fyll i formuläret nedan så svarar vi inom kort. Vill du ändra antal dagar eller har du andra specifika önskemål så ange det i rutan "övrigt". En förfrågan är inte bindande!

Telefon: 0708-616199
Mail:
info@nalinitours.com

 
 

Galleri


 
 

Fler Safaripaket i Södra Tanzania

nalini-bilder-17.jpg

2 safaridagar

Utgångspunkt: Dar es Salaam

Läs mer ➝

nalini-bilder-71.jpg

3 safaridagar

Utgångspunkt: Dar es Salaam

Läs mer ➝

nalini-bilder-20.jpg

7 safaridagar

Utgångspunkt: Dar es Salaam

Läs mer ➝