hemsida-7dgr-sodra-bil.jpg

Selous & Mikumi & Udzungwa

7 SAFARIDAGAR - 6 NÄTTER

Beskrivning

Den här turen är optimal för er som vill ha en lite mer aktiv resa.
Parkerna kompletterar varandra väldigt väl. Selous är en relativt kuperad park medan det i Mikumi är betydligt fler öppna slätter. Udzungwa är en helt annan typ av nationalpark som till stor del består av en bergskedja, men även av tropisk regnskog.
Här kan ni åka på båtsafari, åka kanot, göra en endagstrekking, bada i vattenfall och åka på klassisk bilsafari. Ni kommer se djur både på vatten och på land.

Alla safariturer är privata, vilket innebär att ni alltid har en privat guide och en helt egen safarijeep. Guiden kan därför anpassa safarituren efter era önskemål.


UTGÅNGSPUNKT Dar es Salaam
AVGÅNGSTID 08.00
INKLUDERAT
✔ Transfer till och från flygplatsen ✔ Boende ✔ Måltider ✔ Vatten ✔ Parkavgifter ✔ Engelsktalande guide ✔ Transport & Privat 4×4 Toyota Land Cruiser ✔ Båtsafari ✔ Walking safari ✔ Kanottur
INTE INKLUDERAT ✘ Dricks ✘ Snacks ✘ Försäkring


Resplan

Dag 1

Ni blir upphämtade tidigt på morgonen på valfri plats i Dar es Salaam. Bilturen till Selous tar ca 5-6 timmar. Vägen är asfalterad till en början, men de sista timmarna åker ni på en mindre väg som kan vara ganska skakig. Det finns dock mycket att titta på längs vägen då ni åker förbi många små byar. När ni kommer fram får ni en liten stund att slappa vid lodgen. Sedan kommer ni lagom till solnedgången att ge er ut på en båtsafari i ca 2-3 timmar. I floden finns mycket flodhästar och förhoppningsvis kan ni även se krokodiler. Kring floden finns många färgglada fåglar. Floden är också en plats som lokalbefolkningen använder för att fiska och tvätta kläder i. Under tiden ni är borta förbereds middag som dukas upp och är redo att serveras när ni kommer tillbaka.

Dag 2

Tidigt på morgonen äter ni frukost och beger er sedan ut för en hel dags safari. I Selous finns de flesta stora djuren som exempelvis giraffer, lejon, zebror, bufflar, lejon, elefanter och gnuer. För att utnyttja dagen maximalt har ni med er egen picknick som ni äter vid en lämplig plats inne i reservatet. Innan solnedgången åker ni tillbaks till lodgen igen. Där blir ni serverade middag och kan njuta av kvällen framför en öppen brasa.

Dag 3

Efter frukost checkar ni ut från lodgen och börjar turen mot Mikumi National Park via Morongoro. På vägen ut ifrån Selous kommer ni att åka på en morgonsafari. Bilresan är vacker och spektakulär och ni åker över berg och förbi både byar och plantager. På vägen kommer ni att göra ett kort stopp för att äta lunch. Framåt kvällen checkar ni in på ett hotell i Morongoro.

Dag 4

På morgonen äter ni frukost och sedan åker ni den sista timmen till Mikumi där ni har en hel dags safari framför er. Ni har med picknick som ni kan äta på ett väl valt ställe i parken. Mikumi kallas ibland lilla Serengeti då det finns områden med stora öppna slätter och vid Mkata-floden samlas ofta många djur för att dricka. När skymningen kommer åker ni tillbaks till lodgen för att äta middag. Boendet ligger mitt inne i själva nationalparken så på kvällen har ni stora möjligheter att både höra och se djuren.

Dag 5

Ni går upp tidigt på morgonen för att åka på en morgonsafari. Det är på morgonen som många av djuren är som mest aktiva. Sedan återvänder ni till er lodge för att äta frukost. Därefter åker ni till Ifakara, en resa på ca 4 timmar. Väl där äter ni lunch och åker sedan ut på en kanotsafari i Kilomberofloden tillsammans med en lokal kanotspecialist. När ni känner er klara åker ni vidare till Udzungwa där er guide kommer att slå upp ert tält. Vid tältet finns det en eldplats så att ni på kvällen kan njuta av tystnaden framför brasan. Ni kommer att ha en egen kock som lagar mat och en beväpnad ranger som ser till att ni kan känna er trygga.

Dag 6

Efter frukost har ni en dags hiking i Udzungwa framför er. Ni kommer att ha en guide som berättar om området samt en beväpnad ranger med på turen. Chansen att se stora däggdjur är inte speciellt stor. Däremot finns det mycket apor och fåglar i området. Har ni tur kan ni se Iringa red colobus monkeys som inte finns att se någon annanstans i världen. Ni kommer att hika upp till Sanje Waterfalls, där ni har möjlighet att bada i vattenfallet. Med en fantastisk utsikt får ni sätta er och äta er medhavda picknick. I ert eget tempo kommer ni sedan ta er tillbaka till lägerplatsen. På kvällen serveras middag lagad av er privata kock.

Dag 7

Ni äter frukost i lugn och ro och påbörjar sedan resan tillbaks till Dar es Salaam. Här kan ni välja vilken plats ni vill bli avsläppta på.


Plats
 


 
 

Intresserad av safari?

Ring, mejla eller fyll i formuläret nedan så svarar vi inom kort. Vill du ändra antal dagar eller har du andra specifika önskemål så ange det i rutan "övrigt". En förfrågan är inte bindande!

Telefon: 0708-616199
Mail:
info@nalinitours.com

 
 

Galleri


 
 

Fler Safaripaket i Södra Tanzania

2 safaridagar

Utgångspunkt: Dar es Salaam

Läs mer ➝

3 safaridagar

Utgångspunkt: Dar es Salaam

Läs mer ➝

5 safaridagar

Utgångspunkt: Dar es Salaam

Läs mer ➝